Trainer Luc Beyens van VC Herentals gaf enkele spelers met lichte blessures rust en hoopte dat zijn team de gemiste titelkans van zondag van zich afspeelde. Dat lukte vooral in de 2e helft vrij aardig.

In de eerste helft liep Houtvenne tot 0-3 uit.

Dufraing scoorde tegen. In de 2e helft dikte Houtvenne aan tot 1-4 en opnieuw Dufraing scoorde de 2-4.

In de 2e helft maakte Robin Mariën zijn debuut in het eerste elftal van VC. Hij speelde linksachter.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws

De treurnis om de gemiste titelkans verleden zondag was nog steeds aanwezig op St.- Janneke maar toch moesten de manschappen van trainer Beyens zich opnieuw opladen voor het volgende duel.  In de halve finale ontving rood-wit eerste provincialer Houtvenne, beide teams speelden twee seizoenen geleden nog de finale.

De wedstrijd kon niet erger beginnen voor de thuisploeg wanneer Geeraerts met een afstandsschot reeds in de eerste minuut de score opende voor Houtvenne.  Niet veel later had Geeraerts de bal maar voor het inleggen maar doelman Maes bracht nog net op tijd redding.  Een afstraffing leek in de maak wanneer Buts nog voor er tien minuten gespeeld waren 0-2 van maakte.

Herentals probeerde zich in de wedstrijd te knokken en kwam een eerste keer de neus aan het venster steken wanneer Van Doninck vanuit een schuine hoek pal op Baeten besloot.  Ook Wouters kon oprukken en inspelen op Van Der Schraelen die het leder strak voor doel bracht maar Slechten besloot van kortbij over.

Houtvenne reageerde met een poging van Peeters maar na een halfuur maakte Buts er met een fantastische pegel 0-3 van.  Peeters probeerde Herentals vanop afstand helemaal monddood te maken maar zijn poging ging nipt naast.  Vlak voor het rustsignaal prikte Herentals toch tegen en maakte Dufraing er na een vrije trap van Slechten 1-3 van.

Vlak na de koffiepauze kwam de thuisploeg dicht bij de aansluitingstreffer na alweer voorbereidend werk van Slechten en de kopstoot van Dufraing die ditmaal niet succesvol was.  Aan de overzijde zagen we een efficiënt Houtvenne want Geeraerts scoorde vrij gemakkelijk de 1-4.

De tweede helft verliep een pak evenwichter en Dufraing kon na een voorzet van Van Der Schraelen aan de tweede paal de 2-4 binnen koppen.  Veel goede wil en weinig kansen verder alhoewel we u niet willen onthouden dat doelman Maes erg knap de bal uit de voeten haalde van de doorgebroken Geeraerts.

Herentals verloor deze halve finale van Houtvenne met 2-4 maar ging eervol ten onder.  Deze nederlaag zal zeker niet blijven nazinderen zoals de gemiste titel.  Toch rest er niet veel tijd om te treuren want op 10 mei staat de eerste eindrondewedstrijd reeds op het programma.  Willen de spelers deze kans grijpen, zal men de eindronde met evenveel enthousiasme moeten aanvatten dan de competitie.

VCH speelde met:  Maes Jens;  Soentjens Kristof; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Luyckx Lars; Schuerwegen Joris;  Slechten Jochen; Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van De Weyer Dries; Dufraing Kevin.
Bank:  Marien Robin; Dolfijn Benoit; Verlinden Lode; Van Peer Nick
Vervangingen:  46e  Dolfijn Benoit voor Luyckx Lars ; 46e Marien Robin voor Soentjens Kristof; 65e  Verlinden Lode voor Dufraing Kevin.

Gele kaarten:  Benoit Dolfijn.
Doelpunten:  2e  Geeraerts Michiel  0 – 1 ;  9e Buts Michiel 0 – 2 ; 31e Buts Michiel  0 – 3 ;
44e Dufraing Kevin 1 – 3 ; 53e  Geeraerts Michiel  1 – 4 ;  65e  Dufraing Kevin  2 - 4.